Miyagi Oysters

The Miyagi Oyster (also known as the Pacific Oyster) is the most commonly grown oyster in the world and holds most of the global oyster market and they all originated here off the Miyagi Coast.  Large oysters with elongated shells, our Miyagi Oysters combine rich and creamy savory flavors with a light brine flavor of the bay.

Grown in the rich waters of the Sanriku Coastline, Miyagi Oysters are raised in a perfect environment for their growth.Here the cold Oyashio and warm Kuroshio ocean currents converge which provides a rich supply of nutrition and plankton to these waters while the mountainous coastline of Miyagi provides plentiful fortifying minerals. These conditions lead to large and incredibly flavorful and delicious oysters.

Our oysters are grown on the recycled shells of our large scallops and hung out in the bay for the entirety of their lifespans. This method allows our farming to have minimal impact on the precious and pristine Sanriku Coastline.

Gifts of Sanriku to the world

We Yamanaka continue to work to change the world from Sanrilu. We hope more people get to know and enjoy seafoods from Sanriku.

MARINOVATION is a new brand by Yamanaka that seeks to stimulate innovation within the Japanese fishing industry. Through this brand we seek to challenge fisheries to strategize and innovate for future challenges.

Yamanaka has launched a new initiative to promote and export Miyagi Oysters from the Sanriku Coast to the international market.

Our top quality oysters have been certified under the JAPAN BRAND name for this fiscal year.

Chế biến

Hoya-1-9-odbabt8qux7tvm1nqrexarzsa0akjat5glswc9egds

Tất cả hoya của Yamanka đều có nguồn gốc địa phương từ ngư dân ở thành phố Ishinomaki. Ngay sau khi thu hoạch, chúng được đưa vào trung tâm chế biến và phân phối của chúng tôi, nơi mỗi hoya được kiểm tra và chuẩn bị bằng tay. Những thứ này giúp hoya giữ được độ tươi và được các đầu bếp chuẩn bị theo đơn đặt hàng. Họ cũng bỏ vỏ cứng và chuẩn bị vào sashimi ở đây như để vận chuyển trong các gói và để chế biến thêm như ướp, hút thuốc và nướng.

Hoya-1-13-odbamdxbb45snge3689v7rqrxx3kmvajxtbphechg8
Hoya đóng gói toàn bộ và chuẩn bị để được làm lạnh và vận chuyển.
Hoya-1-11-odbamgqtvm9nma9zprhqx915q2po9ylqy7a5x88axk
Một hoya với vỏ ngoài của nó được gỡ bỏ.
Hoya-1-12-odbamfszos8daobcv934cr9p4oub29i0m2mofy9p3s
Hoya rút ruột và sẵn sàng để đóng gói và chế biến thêm

Cách thưởng thức Hoya

Hoya-1-3-oda1qkf9s9b0s3e1ek929stk7vv5zkklzzvrthf0j4

Phương pháp ăn hoya phổ biến nhất ở miền Bắc Nhật Bản là chế biến nó dưới dạng sashimi và ăn sống. Khi được tiêu thụ theo cách này, hoya có một hương vị rất độc đáo và đặc biệt được cho là giữ lại hương vị của chính đại dương. Hoya sashimi cũng kết hợp tốt với rượu sake và bia và là một mặt hàng chủ lực trong các quán bar và izakaya xung quanh Ishinomaki và Nhật Bản.

Hoya cũng là một thành phần rất linh hoạt và có thể được chuẩn bị theo nhiều cách khác nhau. Điều này bao gồm nướng, ướp, hút thuốc chỉ để một vài tên.

Ở Hàn Quốc, hoya cũng thường được ăn với kimchee và được tích hợp vào nhiều món ăn khác nhau.